RAKÉTÁK

Rakéták, rakéta tűzijátékok – Minden bulit feldobnak!

A rakéta tűzijáték az egyik legnépszerűbb tűzijáték típus, amelyet gyakorlatilag az összes tűzijáték áruházban megtalálhatnak az emberek. Hiszen mi is jut először az ember eszébe, ha valaki a pirotechnika szót kiejti? Hát persze! Rakéták és tűzijáték. A rakéták minden pirotechnikus eszköztárának kötelező tartalma. Bármilyen bulit is szeretne feldobni, a rakétákkal nem lőhet mellé! Ez az egyszerű pirotechnika minden bulit feldob!

A rakéta termékeket úgy tervezték, hogy úgy nézzenek ki, mint egy hagyományos rakéta, azzal az apró eltéréssel, hogy a rakéta tűzijáték egy hosszúkás botra van ráerősítve.

A rakéták többféle méretben kaphatóak. Használatuk során egy bizonyos magasságig felrepülnek, majd felrobbannak a levegőben. A rakéták esetében nagyon lényeges, hogy minden esetben az ég felé irányítsuk olyan irányba, hogy az semmiképpen se ütközhessen akadályba, például egy fába vagy egy tetőszerkezetbe.

rakéta, rakéta tűzijáték vásárlás egész évben!

Rakéta, rakéta tűzijáték –  A használatuk

A rakéta tűzijáték termékekhez egy pálca is tartozik, amely irányban tartja a rakétát, amíg az felfelé száll. A rakétákat mindig úgy indítjuk el, hogy a vezetőpálcát  semmiképpen sem szúrjuk le a földbe és sosem tarjuk a kezünkben, hanem legoptimálisabb esetben egy pezsgős, vagy egyéb üvegbe, csőbe állítjuk fel, majd a termék alján található zsinórt meggyújtjuk.

Amint a gyújtószálat meggyújtjuk, a tűz beindítja a motorban található hajtóanyagot, amely a préselt fekete lőpor. Az ezáltal keletkezett gázok miatt megnő a térben a nyomás, amely a fúvóka átmérőjétől függően adott sebességgel távozik majd a rakétából, így elkezdik felemelni azt a vezetőpálcával párhuzamosan. Ha pedig már a hajtóanyag elfogy, a motort és a rakétatestet összekötő késleltető gyullad meg, amely a tüzet a bontótöltethez vezeti, és ennek a begyulladása szétveti az ott elhelyezett apró csillagokat és az előzetesen megtervezett effektet rajzolja fel az égre.

Nagyon fontos, hogy oda figyeljünk arra, hogy szélben a rakéta használata TILOS, hiszen figyelembe kell venni, hogy az erős szél megtámadja majd a vezetőpálcát, hiszen eltéríti azt az eredeti irányától, a rakéta ezáltal pedig a széllel szemben fog repülni, ami életveszélyes is lehet.

Legyen szó bármilyen kivitelezésű rakéta tűzijáték termékről, nálunk mindent meg fog találni. Ha bármilyen kérdése lenne, bátran forduljon hozzánk.

rakéta tűzijáték, rakéta, rakéták, akciós rakéta tűzijáték árak egész évben!