RÓMAI GYERTYÁK

Római gyertya tűzijáték – Színes látvány, túlnyomó hang nélkül!

A római gyertyák a hagyományos pirotechnikai eszközök közé tartoznak. A római gyertyák bizonyos papírcsőből kiröppenő lövedékek, amelyek világíthatnak, pattoghatnak vagy robbanhatnak, ennek köszönhetően pedig minden gyerek arcára mosolyt csalnak.

A római gyertya termékeket a tűzijátékok részeként is felhasználják, hiszen könnyedén állítható a kilövési irányuk és szögük. A lövések száma a római gyertya fajtájától függ, ez az érték a legtöbb esetben körülbelül 10 és 20 lövés között mozog.

Minél vastagabb a római gyertya csövének a mérete, annál több a pirotechnikai elegyet tartalmaz, ezáltal pedig sokkal nagyobb látványra számíthatunk.

római gyertya, római gyertyák, akciós római gyertya árak egész évben!

Római gyertyák – pontos működésük és használatuk

Mint azt már említettük, a római gyertya egy papírcső, amely lángoló golyókat lő ki a cső egyik végéből. A legtöbb római gyertya 5 vagy annál még több golyóval rendelkezik. A római gyertyákat sosem szabad kézben tartani, ezzel ellentétben mindig biztonságosan be kell ültetni őket a földbe, távol tartva őket az emberektől és a gyúlékony tárgyaktól.

A római gyertya tűzijáték lövésének egyik legjobb módja, ha beszerzünk egy pár literes, nagyobb vödröt, és megtöltjük macskaalommal. Majd ebbe könnyedén bele lehet helyezni a római gyertyákat, és biztonságosan lehet őket lőni.

A római gyertyák esetében egy vetőcsőből indul el a sok, apró bomba. Vastag papírburkolattal rendelkezik, az alján pedig egy tömörített agyag található, amely ellenáll majd a robbanás okozta nyomásnak. Ezt pedig a lökő töltet követi, amely azt biztosítja, hogy a felette lévő effektet a magasba repítse. Így ismétlődik a felépítés sorba, a bombákat pedig fűrészporos fojtás választja el egymástól és csupán egy pár másodperces késleltető köti őket össze.

A római gyertyákat minden esetben rögzíteni szükséges a karóhoz, oszlophoz, vagy bármely egyéb, stabil tárgyhoz úgy, hogy a gyújtószálas vége legyen felül, hiszen a római gyertya azon a végén löki ki magából az apró bombákat, ahol a gyújtózsinór kijön belőle. Léteznek persze több lövéses római gyertyák is, amelyek lehetnek akár öt, tíz vagy húsz, de akár ennél több effektet tartalmazó római gyertya tűzijáték is beszerezhető.

Római gyertya – Hanggal és effektekkel társuló látvány! 

A római gyertyák belsejében található kis csillagok ugyanúgy viselkednek, mint a bombák, vagy a telepekben található apró csillagok. Az összetételük alapján hangot is adhatnak ki, ilyen hangok lehetnek, hogy recseghetnek, fütyülhetnek, csóvát húzhatnak, de lehetnek ezek az effektek akár színváltósak is.

 A kisebb kaliberű római gyertyák szerényebb csillagokat, színes gömböket, vagy csóvákat lőnek. A nagyobb római gyertyák azonban akár változatos effekteket tartalmazhatnak, amelyek durranva, gyönyörű csillagokat bontanak az égen.

Ha Ön is a színes és csodálatos látványt részesíti előnyben a hanggal szemben, akkor válassza a római gyertyákat! Bízzunk abban, hogy termékeink örömet szereznek Önnek és családjának, barátainak!